Meniu

Educație ecologică

De la colectare la conștientizare. Lideri în educația ecologică

Într-o lume unde protejarea mediului înconjurător a devenit o prioritate majoră, implicarea activă și consecventă a companiilor în educarea ecologică a comunităților locale este esențială. Investițiile în tehnologie și educație sunt considerate esențiale pentru un mediu mai curat și pentru promovarea bunăstării comunității. IRIDEX Group Salubrizare nu se limitează numai la colectarea deșeurilor, ci se implică activ în educarea populației. Fiecare lună la IRIDEX Group Salubrizare este marcată de diferite inițiative și proiecte menite să îmbunătățească educația ecologică a comunităților în care activează. Programele „10 minute de educație ecologică în școli”, „Parada costumelor eco” și „Caravana ecologizării” sunt doar câteva dintre modalitățile prin care compania își manifestă angajamentul față de mediu și comunitate. În ultimii trei ani, aproximativ 100.000 de copii au beneficiat de campaniile noastre de educație ecologică.

IRIDEX Group Salubrizare și-a consolidat rolul de lider în educația ecologică, stabilind parteneriate puternice cu unitățile de învățământ din România. În ultimii trei ani, am lansat și dezvoltat campanii inovative care încurajează conștientizarea și acțiunea ecologică printre copii și tineri, „10 minute de educație ecologică în școli”, „Parada costumelor eco” și „Caravana ecologizării” sunt doar cateva dintre proiectele prin care compania promovează importanța reciclării și a unui comportament responsabil față de mediu. Campaniile noastre de educație ecologică sunt concepute să fie interactive, relevante și inspiraționale, captând interesul și atenția copiilor și a comunităților în general. Prin activități precum prezentări, ateliere practice, evenimente comunitare și proiecte de mediu, îi încurajăm pe cei mici să devină agenți activi ai schimbării și să își asume un rol activ în protejarea naturii și transformarea deșeurilor în noi resurse.
Proiectul „10 minute de educație ecologică în școli” inițiat de Iridex Group Salubrizare reprezintă o componentă esențială în strategia de conștientizare și educație ecologică, adresându-se direct generațiilor viitoare. Prin implementarea acestui program, Iridex își propune să insufle elevilor importanța colectării separate a deșeurilor, oferindu-le o bază solidă de cunoștințe ecologice care să-i ghideze în deciziile de zi cu zi. Un alt proiect inovator este „Parada costumelor eco”, unde creativitatea întâlnește conștientizarea ecologică. Participanții, majoritar elevi, sunt provocați să creeze costume din materiale reciclabile, promovând astfel reciclarea într-un mod interactiv și vizual impresionant. Aceste parade nu numai că educă copiii, dar devin și un spectacol public care atrage atenția comunității asupra posibilităților de reutilizare creativă a deșeurilor. „Caravana ecologizării” extinde aceste eforturi în afara sălilor de clasă, implicând comunități întregi în activități de curățenie și plantare de arbori. Aceste acțiuni colective nu numai că îmbunătățesc aspectul și sănătatea mediului local, dar întăresc și legăturile comunitare, împreună cu responsabilitatea civică față de natură.

Fiecare acțiune pe care o întreprindem este ghidată de o viziune clară: să transformăm modul în care oamenii percep deșeurile. De la școli la comunități, ne implicăm activ în educarea și sensibilizarea oamenilor cu privire la colectarea separată a deșeurilor și transformarea lor în noi produse.

22.Apr.2024

Iridex Group Salubrizare a sărbătorit Ziua Pământului ală...

Iridex Group Salubrizare a organizat un eveniment special de Ziua Pământului în Parcul Nicolae Romanescu, una dint...

Vezi mai mult
13.Apr.2024

PARADA COSTUMELOR ECO și educație ecologică la Școala Gim...

Într-o lume care se schimbă rapid, educația ecologică devine o necesitate absolută pentru generațiile viitoare. Ec...

Vezi mai mult
08.Apr.2024

Caravana ecologizării și educație ecologică în comuna SAD...

Sănătatea noastră depinde de curățenia mediului în care trăim. Nu poți trăi mai bine, mai prosper într-un mediu ca...

Vezi mai mult
29.Mar.2024

Educație ecologică la grădinița „Castelul Fermecat” Craiova

Campaniile de educație ecologică derulate de Iridex Group Salubrizare au ajuns și la Grădinița „Castelul Fermecat”...

Vezi mai mult
20.Mar.2024

„10 minute de educație ecologică" la Școala Gimnazială Bâ...

La Iridex Group Salubrizare, ne dedicăm nu numai să oferim servicii de salubrizare de calitate, ci și să promovăm ...

Vezi mai mult
06.Mar.2024

Săptămâna Verde la sate. Educație ecologică la școala Coț...

Alături de extraordinarii elevi de la Școala Coțofenii din Față am marcat Săptămâna Verde, un moment dedicat refle...

Vezi mai mult
04.Mar.2024

Educație ecologică școala Gimnazială „Mihai Viteazul" din...

Am avut bucuria de a ne alătura elevilor de la Școala Gimnazială "Mihai Viteazul" din Craiova, pentru a ...

Vezi mai mult
28.Feb.2024

Educație ecologică la școala Gimnazială JOIȚA

Proiectul „10 minute de educație ecologică în școli” derulat de echipa Iridex Group Salubrizare a...

Vezi mai mult
26.Feb.2024

Educație ecologică la Liceul Adventist din Craiova

Costul inacțiunii în domeniul protecției mediului este mult mai mare decât investiția în măsuri de prevenire și de...

Vezi mai mult
21.Feb.2024

Atelier de educație ecologică la școala „Gheorghe Țițeica...

Atelierul de educație ecologică desfășurat la clasa a III-a de la Școala Generală nr. 21 „Gheorghe Țițteica" ...

Vezi mai mult